måndag 17 juni 2019

Vilken härlig helg!

På fredagen när Anders slutar jobbet och kommer hem börjar helgen. Det blev hambugare till middag följt av fredagsmys med popcorn och lite godis i soffan framför filmen Cars 1. Dessutom hann vi röja lite inför helgen och samtala.

På lördagsförmiddag kom mina gulliga svärföräldrar hit. Anders hjälpte dom att svetsa bilen och byta olja. Sedan fikade vi tillsammans med tårta som de hade med sig. 

Klockan 12 var det dags för Dagnys ponnypromenad i skogen på Dolttorpet i Häggenås. Med var också de jämngamla tjejerna Olivia och Signe. Dagny fick rida Mulle och de andra två red Ginza och Bruno. 

Dagny gjorde sin livs första avramling. Hon blev nog trött och gled helt enkelt av Mulle under promenaden. Hon landade tack och lov mjukt och blev nog mest lite skärrad. Men efter en stund hoppade hon upp i sadeln igen och sedan var det inga som helst problem. Jag berättade att det hör till att ramla av. Att man måste ramla av 100 gånger innan man är en fullfjädrad ryttare samt att den som ramlar av måste bjuda sina kompisar på tårta vid nästa ridtillfälle. 

Efter ponnypromenaden bjöd Maria på fika. Tjejerna lekte sedan lite med käpphästar innan vi åkte inom affären på vägen till Petras födelsedagskalas. 

Petra bjöd på rabarberkaka och vi grillade korv. Många hade med sig sina hundar och vi gosade med Petras små kalvar. De två äldre barnen som var där var jättegulliga med Dagny och Tage och tog hand om dom. Vi fick alla en verkligen en jättefin kalaseftermiddag hos Petra och Putte.  

När vi sedan kom hem hade det hunnit bli kväll. Jag och Tage var inne och fixade en sen middag medan Anders och Dagny passade på att klippa gräset tillsammans. 

Det blev söndag och vi hämtade upp Anne-Lie. Därefter for vi tillsammans på byloppisen i Fjäl. 12 stycken hushåll i byn var med och sålde saker och vi åkte runt med 56:an till de olika loppisarna. På föreningshuset såldes korv och kakbuffé. Solen sken från en blå himmel och jag fyndade flera fina saker. Bland annat kläder till Tage och finskor till Dagny. En tuff liten skinnjacka till Dagny och en vindfleece till Tage. Ett nästan oanvänt svart träns i storlek cob till Kaisa med remontnosgrimma samt en fin ljusblå grimma. Jag hittade även en fin tekanna från Arabia och en kopp till diskmedelflaskan.  

På hemvägen stannade vi på macken i Lit och kökpte en varsin mjukglass som vi mumsade på en bänk i solen. 

Väl hemma igen lekte lite ute, fixade lite inne och jag satte mig på bron och tvättade och smorde hästarnas träns och sadeljordar. Till middag grillade vi och på kvällen kom Erika hit. Tillsammans red vi en jättehärlig skogstur med hästarna. 

Helgen avslutades med jordgubbar på verandan tillsammans med maken. 

En makalöst bra helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar