torsdag 10 maj 2018

Vårtecken

Våren har utan tvekan anlänt även till Jämtland. Nästan all snö har smält, det börjar att torka upp och vi ser mängder av vårtecken varje dag. 


När vi köpte biljetterna till Babblarnas musikal kändes det som långt i framtiden. Men så plötsligt var det dags att åka till Folkets hus och gå på teater. Efter teatern åt vi pannkaksbuffe tillsammans med Dagnys faster Karin och hennes kusin Esther. Vi hade riktigt bra förmiddag tillsammans! På hemvägen stannade vi till hos Sanne och Bim där vi blev bjudna på mat och mer trevligheter. 


Hästarna har fått på sig sommarsandaler och att slippa 
snösulor och broddar är ju verkligen ett vårtecken! 

Mina rid och hundstigar har börjat tina fram (nästan) men nu kan jag gå och rida där igen. 

Dagny har somnat lite senare på kvällarna och jag tror ljuset bidrar. Det börjar bli dags att skruva upp den där rullgardinen. Hon säger bara fler och fler ord och ett av det senaste orden är "böcker". Till hundarna säger hon "minne" (pinne) och "voss" (loss). Glass kallar hon nu för "baddla". Hon säger nej på ett så gulligt sätt med eftertryck. NÄ-Ä. På kvällarna sjunger hon ibland med i sången "ho-aj-ajajaj-buff". Bilar är ett brumljud och hästar är "iiiii" (som ett gnägg). Alla fågeldjur är anka.  

Granne med oss ligger hembygdsgården. Där finns en liten lekplats. 
Dagny gillar att gå dit och gunga och åka rutschkana. 

Idag passade vi på att plocka lite blåsippor i skogsbrynet på hundpromenaden. Anders har fortsatt att spika mälor på hundgården och hängt dit dörren som han snickrat. Vi var ute tillsammans och Dagny plockade tussilago till oss. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar