söndag 20 augusti 2017

Iron dog - Triathlon med hund

Igår fylldes byn med 100 sportiga människor som tillsammans med sina hundar skulle delta i arrangemangen Iron Dog. Triathlon med hund. Först en springsträcka, följt av en simsträcka och avslutningsvis en cykeldistans fram till målgången. 

Utöver deltagarna var det ju funktionärer, publik, försäljare mm. Ett superroligt arrangemang som verkligen kantas av mycket glädje. Det är tydligt för oss åskådare. 

En jobbarkompis kom tillsammans med sin dotter förbi mig och Dagny på dagen. Vi tittade tillsammans på starten. En annan vän deltog i loppet med sin hund Fayak. 

De är ena riktiga atleter de där två så den här aktiviteten passade dem som handen i handsken. 

Sen fanns det ju så mycket braiga hundprylar så Norma fick sig ett nytt snyggt halsband och ett superpraktiskt koppel med massor av olika funktioner. Handtag på olika höjd, flera metallöglor på olika höjd, en expanderdel om man vill dra med det, mjukt handtag, påsydda reflexer här och där.  

Efter målgången bjöd jag och Dagny kämpen Christine, maken och sonen på middag. Vi fick en trevlig kväll tillsammans och barnen, som det bara skiljer 3 månader mellan, verkade uppskatta varandras sällskap. När mörkret föll for familjen hem mot Offerdal igen. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar