fredag 9 oktober 2015

Mitt nya stall!

För ungefär ett år sedan påbörjade vi detta bygge. Ett blivande stall och maskinhallsbygge. Vi tog hjälp med grunden, ytterskalet och taket. Det resterande tänkte vi att vi försöker göra själv. 

Under året har vi ägnat mycket tid åt att bygga och måla. 

För att hålla nere kostnaderna har vi bland annat:

- Köpt alla fönster begagnade. De kommer från en villa i Brunflo som bytte alla fönster. Så dessa har vi renoverat upp i sommar. 

- Köpt dörrarna (3 stycken) samt stallporten begagnade. De kommer från olika håll i Jämtland. Jag har målat dem och något handtag är bytt. 

- Portarna till maskinhallen var billigare då de var andra sorteringen. 

- Boxinredningen var också billigare tack vare andra sortering. Något hade gått fel vid galvaniseringen så den var "fulare" (lite bubblig). 

- Köksskåpet och diskbänken i sadelkammaren är de som satt i vårt kök tidigare. Jag renoverade dem innan de återanvändes i stallet. 

- Två garderober i sadelkammaren hittade vi på blocket i somras. 

- I övrigt har vi försökt göra smarta inköp, Inväntat reor, jämfört priser osv. 

Och nu äntligen är stallet färdigt (nästan) och klart för inflyttning!! Det känns overkligt. Ett eget stall hemma har varit en livslång dröm! Att det skulle bli så fint och precis så som jag själv ville ha det var än mer overkligt! :D Sjukt nöjd, stolt, glad och tacksam!!!!! 
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar