fredag 29 mars 2013

Draghundsteam i världsklass!

I veckan har vi varit på studiebesök hos Team Pettersson: http://teampettersson.dinstudio.se/ Ett draghundsteam utöver det vanliga.

De är nämligen de första svenskar som tävlat i franska La Grande Odyssée och fick dessutom en rad priser, och i år var de vinnare av Amundsen race! http://amundsenrace.com/ som första svenskar någonsin.

Under studiebesöket fick vi först träffa de ca 20 hundarna som sprang lösa och nosade på oss, på marken och på varandra. Vi ställde ca 1000 frågor om allt från träning, selar, foder, draghundssporten osv.

Efter en stund gick vi in i värmen. Samtalen fortsatte, vi fick se en film från tävlingen i de franska alperna samt en givande genomgång av selars utformning och passform.


Jag är verkligen imponerad över Team Pettersson, deras hundhållning och elitprestationer där varje detalt finns med i beräkningen och inget lämnas åt slumpen. Ett fantastiskt spännande och lärorikt studiebesök!

2 kommentarer:

  1. Så häftigt! Förstår att det var både roligt och intressant med ett sådant studiebesök. Och jag är alltid imponerad över hundar i arbete...

    SvaraRadera
  2. Mossfolk: Helt enig! Vilken fantastisk hjälp människan har haft av hundar genom tiderna till allt möjligt och omöjligt!

    SvaraRadera