Sidor

söndag 11 september 2011

Salt sill

Salt sill att inmundiga framöver, krävde mer förberedelser än att åka till affären och köpa några glasburkar med olika inläggningar... :)

Dessutom har ju en person lagt nät i Trondheimsfjorden, tagit upp dem, och saltat in sillen i tidigare förberedelser.

Idag filéade vi dem, saltar ur dem i vatten och därefter skall de läggas i en lag.

Roligt att lära sig något nytt och som väcker gamla minnen. Kommer att tänka på min mormor, efter att vi hade pilkat strömming på landet i Östersjön. :-D
Min mormor (till vänster på bilden), var fantastisk på många sätt. Hon var bland annat en fena på att laga god mat!

Åter till fisken...






Voila! Efter kvällens sista ansträngning så finns färdig hemmagjort inlagd sill att äta framöver!

2 kommentarer:

  1. Oj Emma, vad du e lik din mormor!!!!! Fint kort, och så roligt att läsa om ditt liv (har sagt det förut) Hoppas det går bra i Norge och att det går bra för Anders utan dig ;) Hälsa och stooor kram!

    SvaraRadera
  2. Karin: Hej ÀKarin! Ja det finns kanske likheter mellan mormor och meg... :)
    Det är roligt med bloggarna och få lite insikt i vad som sker med ens vänner. :)
    Hoppas allt är bra med dig och din familj!

    KRAAAM!

    SvaraRadera