onsdag 28 september 2016

Gamla Lanthandeln i Krokom

Idag åkte jag och Dagny tillsammans med min kompis Maria till Krokoms gamla lanthandel. Jag som aldrig varit dit tidigare möttes av en mycket trevlig butik. 

Det fanns så mycket fina hantverk, böcker, närproducerade mat mm från Jämtlands alla hörn till försäljning. Inne i lanthandeln fanns också ett fik. Butiksinredningen är gammal och en del av den har stått kvar enda sedan slutet av 1800-talet. 

Vi shoppade en del och fikade innan vi for hemåt igen. 

Jag blev glatt överraskad över detta trevliga utflyktsmål. 











Yoga

För tre veckor sedan drog det igång en ny omgång med yoga här i byn. Tio tillfällen med medicinsk yoga för instruktör på Norderåsens föreningshus. Yoga är en aktivitet som jag länge varit nyfiken på. Flera vänner har tränat yoga och alla har varit så nöjda. Nu förstår jag dem!

Det är en fantastisk träningsform som handlar mycket om att jobba med sin kropp och andning i balans och harmoni. Det är verkligen bra. Jag känner att det gör mig gott, både kroppsligt och själsligt. 

Det känns så lyxigt att denna aktivitet finns bara några minuter hemifrån. 


Sadelkammarpiff

Det började med att jag tänkte köpa en hästplansch till sadelkammaren. När jag började söka efter posters med islandshästar på nätet konstaterade jag två saker. Många var dyra och många var tråkiga. 

Jag slogs av idén att istället göra en förstoring av mina egna hästar. Eftersom sadelkammaren även tjänstgör som hundtrimrum så passade jag på att göra en förstoring av mina fina trimschnauzrar också. 





Husutbyggnad

Utbyggnaden av huset pågår!
Två nya sovrum och en liten wc uppe, 
samt ett badrum och en tvättstuga nere.
: D  






Dagny är glad att hon skall få ett eget rum...


Skördetid

Mina svärföräldrar odlar egna tomater. Vi har turen som får njuta av dessa. Hemodlade tomater har en sådan god smak. Jag kan äta dem som frukt. Skillnaden mellan smaklösa köpetomater och hemodlade är enorm. 

Min svärmor har också gjort sylt av lingonen som jag och mamma plockade samt av vinbären som jag och B och B plockade. Lyx! Gröten och filens godhetsfaktor ökade med hästlängder. 



fredag 16 september 2016

Nöjdfjället

Igår åkte jag och Dagny tillsammans med tre vänner och deras hundar till Nöjdfjället en bit bortanför Föllinge i närheten av Rörvattnet i Krokoms kommun. 

Det var så oslagbart vackert åt alla håll. Mycket av det vi såg var norska fjäll då denna plats låg nära gränsen. Nöjdfjället kändes inte är lika välbesökt som exempelvis Oviksfjällen och Vemdalsfjällen. En bil for från parkeringsplatån när vi kom. Under resten av dagen var ensamma så långt ögat nådde. 

Det är verkligen "hälsosamt och stärkande" i fjällen. 

Utöver fantastisk utsikt och natur, gofika i glada vänners lag, en dotter som var nöjd hela fjällturen, så kunde vi inte ha haft ett finare väder denna vackra hösttorsdag. 

Till Nöjdfjället vill jag åka fler gånger. 




















Bilder i detta inlägg:
P. Ganzer och E. Rasmusson. 

onsdag 14 september 2016

Lägga spår

I måndags la vi spår i hundgruppen. Norma och Winston var så duktiga trots att vi spårat så lite!

De fattade absolut vad de skulle göra. De slog på nosen mot backen och följde mina spår glatt och med intensitet fram till slutet där de fick en belöning. De blev lite besvikna när det var slut och jag märkte att de båda ville jobba mer. 

Diesel.

När vi lagt spåren tog vi en kaffetår innan hundarna fick gå dom.

Kenzo.

Ronja.

Häggenås baksida

Vi åkte ner och gick en sväng med hundarna längst Häggenås baksida, eller framsida, eller nedsida... Det finns en jättefin runda på nedsidan av järnvägen.

Jag har dels ridit där och dels gått där med hundgruppen tidigare.  Det är som en mycket lantlig och avskild oas med grusväg och kohagar. Mellan träden skymtar man Hårkan.

En fin höstdag med familjen.



Hårkan skymtar fram mellan träden.