torsdag 30 april 2015

Tok-Norma

Tänk att det kan vara så roligt att dra i en gummikong som sitter fast på ett rep... Det absolut bästa Norma vet är att kampa. Hon blir totalt uppslukad och sprudlande glad och vild. Hon kan hålla på huuuur länge som helst och leka, kampa, ruskdöda och jaga en leksak. Denna konggrej är en favorit. Detta går före näsan allt. Jag kan inte komma på direkt något som hon skulle välja före detta. 

När hon var liten lärde hon sig att buffa på vänner med något hon hade i munnen. Personer tog allt som oftast tag i det hon hade i munnen och sa typ "vad kommer du med", och i samma sekund så började Norma att kampa med personen, och vägrade såklart att sluta. Somliga personer började efter ett tag se något besvärade ut... :D 

Norma har behållit sin lekfullhet och energi genom åren och hon kan verkligen få oss att ofta börja asgarva åt hennes upptåg. En busig glädjespridare är hon.  






Silver tycker att Norma skall sluta tramsa och uppföra sig. 





Kan vi inte kampa lite till? Undrar Norma. 

onsdag 29 april 2015

Guld-Collien

Han är helt fantastiskt våran Winston! 




















Kursavslutning på Frösön

Vardagslydnadskursen med Winston på F4-hundcenter är slut. Igår hade vi sista kurstillfället och inkallning stod på schemat. 

Winston struntade i de andra hundarna och den störningsleksak som kastats ut. När jag ropade på honom med kampleksaken i högsta hugg kom han som skjuten ur en kanon med siktet inställt på leksaken och belöningskampen. 

Det blev också jättebra passivitetsträning när de andra hundarna tränade inkallning och lekte med sina ägare, samt när vi stod och lyssnade på Tolles instruktioner. Lite pip och lite skäll kom emellanåt, men med många tysta perioder också från Winstons sida. Mer passivitetsträning i förväntansfulla miljöer helt enkelt. 

Kursen har varit jättenyttig och superkul. Jag ser fram emot fler kurser och träning med denna pärla! 

Winston är så otroligt härlig!


Helené och Zigge

Vår instruktör Tolle

Anne-Lie och Kenzo

Patrik och Diesel

Jossan och Alfons, Helené och Zigge. 

Winston. 
Sitt-stanna kvar. 

En härlig vårdag med vackra vyer på F4-hundcenter på Frösön. 

Silver

Vår fina Silvertant vill vara ute mycket nu när våren kommit till Jämtland. När man kikar ut på henne går hon och snusar i buskarna, ligger och vilar eller gnager på någon pinne. 


Gamla, kloka, fina Silver 


När vi åkte ner till Stockholm så fick Silver vara hos Anders föräldrar. De gillar verkligen varandra de tre. I Lugnvik får hon mycket kli, uppmärksamhet, luktpromenader, godsaker och andra privilegier... :D  Sista bilden är när vi kommit tillbaka från Stockholm med bilen full med packning och de andra hundarna i bagaget. Vi hämtade Silver och hon fick fick åka fram med mig. Helst ville hon kravla upp i knät. 


Katten Cliff

Anne-Lies Main coonkille Cliff  fick i helgen ett tredje cert av en tredje domare. Den innebär att han nu innehar titeln Premier. 

Kattutställningen var verkligen publikvänlig. Det finns så många fina och annorlunda kattraser. Somliga katter ser ut som udda små arga fladdermössväsen medan andra ser ut som vita gräddiga bakelser. 

När jag fyllde 12? kanske, så fick jag två katter i födelsedagspresent. Isa och Vincent. Jag avgudade dessa katter. De var mer som hundar. De började spinna bara man tittade på dom.. De var urgosiga och Vincent kom ofta och mötte mig ute på alla möjliga platser. Hade jag inte varit så allergisk mot katter hade vi nog haft katt. 

Fina Cliff påminner om ett Lodjur. 


måndag 27 april 2015

Roliga inköp på helgens kattutställning

I helgen ställde min vän ut sin fina Maine coon katt Cliff på årets stora kattutställning i stan. Det gick bra för honom och han tilldelades sitt tredje cert av en tredje domare och blev därmed premier. Detta är kastraters motsvarigheten till champion om jag förstått det hela rätt.  

På kattutställningen såldes en del roliga djurrelaterade saker. Jag hittade en svart Oddur-ljuslykta. Han var ju även tvungen att få en musblack islandskompis... Jag har alltid gillat den färgen på hästar. 

När vi köpte Silver fick vi med hennes braiga "hundbok" med plastade fickor. I denna fanns stamtavla, certifikat, protokoll, utställningskommentarer osv osv. Den har varit jättebra, och allt har varit samlat på ett ställe, nämligen i hennes bok. På kattutställningen såldes sådana böcker med plastfickor så då investerade jag i en varsin egen till Norma och Winston. Idag satte jag in deras stamtavlor och andra papper. Det blev väldigt praktiskt då jag tidigare haft lite röra bland djurpappren. 


Silvers bok. 

De nya hundböckerna blev så praktiska! 
Nu är det bara ett fotografi på Winston som saknas... :)

onsdag 22 april 2015

På vift med Anders och Winston

Igår tog jag och Anders med oss Winston och for in till stan. Han är snart 2 år, och han har ju levt i en by i Jämtland. Vi hade ingen aning om hur han skulle beté sig i alla nya miljöer och kommunala färdmedel vi nu skulle ta med honom på. 

Medan vi for iväg fick Norma vara med mamma när pappa jobbade. De fick ett otrevligt möte med en väsande huggorm på skogsstigen. Mamma visade med all tydlighet att dessa djur skall man AKTA sig för! 

På förmiddagen hoppade vi på pendeltåget till Karlberg. Sedan blev det buss till syster på Östermalm. Därefter tunnelbana till kusin, moster, morbror, svåger och gudbarn i Bromma. Sedan avslutades kvällen hos bror på Östermalm innan vi sent hoppade på pendeltåget på T-Centralen och åkte tillbaka hem till mamma och pappa. 

Dagen blev underbar och innehöll många möten med våra nära och kära, 

Winston var totalt fantastiskt!!! Utöver tåg, bussar och tunnelbanor så var vi tvungna att gå upp för långa sträckmetalltrappor då de byggde om stationen. Provisoriska högljudda broar. Hala stentrappor, parallellt med vägar med tung dånande trafik, vi klämde in oss i trånga gnekande hissar, träffade olika personer i olika miljöer. 

Winston får 11 guldstjärnor av 10 möjliga! Han var så cool och kopplade av i alla nya miljöer och låg lugnt på tåg och bussar, samt gick utan problem fram överallt! Guldhund!!! 

Inväntar pendeltåget, 


Cool hund! 



Fikastopp hos min lilla storasyster. 


På tunnelbanan mot Bromma. 


Underbara kusin och gudbarn!


Älskade Galletas! 

Vi kramade adjö och begav oss åter in mot stan till min bror. 



Tre trötta resenärer kopplar av hos bror innan hemfärd till mor och far,  


En strålande dag!