lördag 31 januari 2015

Hundpromenad

Igår tog vi en härlig gemensam promenad i Häggenås och avslutade den med att träna lite på platsliggning. 

Winn och den Vita herdehundstiken Riva hade så roligt tillsammans i sin snölek. 



















torsdag 22 januari 2015

Ridning för instruktör

Ungefär en gång i månaden har min kära stallkamrat tagit hem en ridinstruktör till Häggenås. Dessa instruktörer har alla varit riktigt riktigt bra och tävlar själva på SM och VM-nivå för Sverige. Återigen kan jag konstatera att det var en klockren fullträff att jag köpte mig en Islandshäst för 2 år sedan för Jämtland verkar är lite av Sveriges Islandshästmecka! :-D

I Jämtland finns två gymnasiala utbildningar med Islandshästprofil. Det finns tre riksanläggningar för häst i hela Sverige. Det är Wången, Strömsholm och Flyinge. Wången är riksanläggningen för trav- och islandshästar och ligger här i Jämtland! 

Här finns många proffsiga ryttare enda upp till VM-nivå. Jätte duktiga uppfödare, domare, anläggningar för utbildandet av både hästar och ryttare. Dessutom finns det en riktigt bra och stark Islandshästförening. I somras organiserades föreningen exempelvis Islandshäst SM i Jämtland! 

Till Häggenås kommer islandshästkvinnor från byarna kring Lit för att kunna rida för instruktören som min vän tar hem. Jag har på detta vis träffat massa härliga kvinnor och det är en höjdpunkt varje månad när vi har denna lilla ryttardag i Häggenås. 

Här är två härliga kvinnor på sina fina fuxar Irsa och Mundi. 

En duktig tjej som rider en vacker hingst. 

Helen reder ut Snackens svans innan ridlektionen börjar. 

B och Mundi i djup koncentration

Efter lektionen faller det sig naturligt att jag och Helen stannar kvar och analyserar det som instruktören har sagt. Vad som gick bra och vad vi behöver träna på. 

Som sagt, månatliga höjdpunkter! 

tisdag 20 januari 2015

Sparkföre

Det råder bra sparkföre nu. : )




måndag 19 januari 2015

Hundprommis med vänner

Lite kall med ack så skön hundpromenad med våra 2 och 4-benta vänner i Norderåsen tog vi idag. Winn fick träffa Aska och Kenzo för första gången. 

Winn har kommit så fint på inkallning när jag ropar hans namn. Det var dock liiite svårare att slita sig från den roliga leken med Aska idag (dom hade så kul ihop!). Jag konstaterar att vi behöver träna mera med störning.  

Efter den uppfriskande promenaden var det skönt att komma in i köket där järnspisen brann för fullt. Vi mös med varm choklad, kanelbullar och några parti kortspel. :-) 

















fredag 16 januari 2015

Suddiga bilder på hundgruppsträff

I Söndags hade hundgruppen bestämt träff för en gemensam promenad och lite hundträning. Vi stretade på i blåsten och hade en skön eftermiddagsstund tillsammans. 

Jag vet inte vilken inställning jag hade på kameran, men helt klart var den INTE optimal. Här kommer iallafall ett gäng suddiga bilder från i Söndags. :-) 








tisdag 13 januari 2015

De 3 hundarna

Tre fantastiska hundar - Våra! 
  
Norma, Winn och Silver busar hemma i Norderåsen.