måndag 28 februari 2011

Projektet övervåning fortskrider.

Sista tiden har mer tid ägnats åt att komma framåt i projektet övervåning. Sist jag skrev om detta så hade de flesta spånskivelager kommit på plats.

Sedan dess är nästan alla takstolar förlängda. Detta görs eftersom vi måste få in ett tjockare lager isolering än vad som fanns tidigare. Innan vi påbörjade rivandet av taket för att öppna upp mot nocken, så fanns ett "vanligt" tak med sågspån på övervåningen.

Igår började jag skära till isoleringsrämsor i varierande storlek för att plutta in de glipor som finns i de bräddade takstolarna.

Blivande sovrum.

Blivande vardagsrum.

Dessa vackra spegeldörrar har vi räddat från ett gamalt hus som nu är rivet utanför stan. Jag tänkte just påbörja en renovering av dem då de skulle utgöra ingångar till våra kommande "gå-in-garderober", i den ena delens kattvindar.

Dessvärre upptäckte vi nu att de är för breda för att placeras mellan de bärande balkarna som finns där nu... :(

Under tiden Anders jobbat på med takstolar har jag börjat med slipning av denna dörr, som skall sitta mellan vardagsrum och sovrum. Den var tidigare placerad på nedervåning, men där är det numera igenbyggt.

När taktolarna är färdiga fortsätter i med att förlänga väggarnas reglar, då vi även där skall få plats med en ökad mängd isolering.

Jag ser att vi inom en snar framtid kommer kunna påbörja isoleringen! :-D

lördag 19 februari 2011

Veteranbilsrally

Idag gick Jämtlands veteranbilklubbs årliga vinterrally Tjälasvängen av stapeln. Jag, Anders, Norma och några vänner trotsade den ca 25-gradiga kylan och begav oss till starten på Optands flyfält för att deltaga i det 9 mil långa rallyt. Min cadillac fick stå till tjänst som fortskaffningsmedel.

Solen sken från en klarblå himmel även vid starten i Ope.

Saab 96 och Morris Minor.

Bilen skötte sig bra, förrutom att en var nååågot tjurig att starta pga den rådande kylan. Här får vi hjälp att kabla igång den av snälla Saabåkare och deras Saab 95.

Rallyhunden Norma.

Det är en varierande deltagarskara av bilar, såväl andra fordon, som gör evenemanget extra roligt. Något för alla. Här en Corvette.

Gillade Hgv-Ford 58:an bakom tomten mycket. En perfekt hundbil... ;)

Här står någon och försöker sätta fast deltagarskylten på sin Scania.



Pärlan skötte sig som sagt mycket bra.

Hector var tuff som tog sig imål på sin ryska Dnjepr!

Plymouth 38:a

Kommer alltid vara svag för Bubblor...



Bojes VW pickup.

Det nystartade rock a billybandet Cherrytones. *gilla*

Magnus med sin Buick 56:a.

fredag 18 februari 2011

Dop

För en tid sedan gästade vi ett dop Östersunds Stora kyrka. Ett mycket fint dop.

Bebisen som är fångad på fotografierna nedan är dock inte huvudperson för dopet, utan vår bordsdam...









Hemvägen ägnades åt lite nördfotografering... Det var en fin kväll.

fredag 11 februari 2011

Schnauzer-Röj

















Har jag och Anders väldens coolaste hundar, eller har vi!?...

Tycker, by the way, inte att Silver ser så särskilt "tantig" ut på dessa bilder... Den vitala 9-åringen ;)

Old school rosor

På Prästgatan I Östersund finns en skoaffär som heter dna, som har mycket skor i min smak, och jag gillar deras utbud.

Jag gick förbi deras skyltfönster och fick syn på kängorna, de liksom sög in mig i butiken med de fina rosbroderierna på i övrigt riktigt snygga kängor.


Efter några minuter gick jag ut med en kängorna i en kartong...


De är BELISSIMO! :-D

torsdag 10 februari 2011

Tävlingslydnad

Igår var andra tillfället av en Tävlingslydnadskurs som jag och Norma har hoppat på. Momenten skall betas av, benas upp, tränas och det är megakul!

Jag känner att det egentligen är en kurs för MIG, eftersom att när jag gör rätt gör Norma rätt, och hujeda vad mycket JAG måste träna... Ord som kroppskontroll och tydlighet snurrar runt i huvudet...



När jag igår för första gången presenterade Apporten för Norma trodde hon liksom att det var Apporten som var belöningen, kursledaren sa något om bytesmedveten. Men redan i går och idag har hon börjat förstå att den bara är vägen till belöning.

Kursledaren sa också att Norma nog hade hållit på med karate om hon varit en tvåbening, så det kanske passar henne ganska bra att hon heter Ninja i andra namn... :-D

Jag har många gånger fått höra att jag skall vara glad, eftersom det är lättare med en hund med mycket egen motor, snarare än en hund som man måste "jobba upp", och jag känner att jag nog är relativt bortskämd med den motorn och entusiasmen hos Norma, lite diplomatiskt så där... ;)

onsdag 9 februari 2011

Krogvaktspennalism!

Har nyss pratat med en väninna som berättade att hon och kompisen skulle gå ut på en krog i Stockholm. Dock nekades de att komma in då hennes kamrat haltar. Dörrvakten hänvisade till att kamraten var för full.

I mitt liv har det hänt liknande incidenter åtskilliga gånger.

En gång nekades en vän att komma in på en krog nere vid strömmen, eftersom han var för full.. Till saken hör att han led av pollenallergi under denna period och var därför rödögd, men han var också NYKTER då han var chauför för kvällen!

En annan gång på en krog vid medis kom helt plötsligt min kompis fram till vårat bord. Han ställde ifrån sig sin första öl för kvällen och talar om att vi måste lämna stället eftersom han blivit utkastad. Varför då frågar jag halvt chockad? De påstår att jag är för full svarar min vän, som är något hjulbent...

Vid ett annat tillfälle nekades en annan kompis att komma in på krogen, även denna gång med förklaringen att han var för full. Han var helt nykter, men bar en del smink...

Gemensamt för alla dessa incidenter är att
1. De har alla skett i Stockholm
2. Dörrvakterna har varit otrevliga, oresonliga, blivit överbevisade men fasthållit sin ståndpunkt på ett myckte sarkastiskt sätt.
3. Personerna i fråga har INTE VARIT FULLA.
4. Det har handlat om vanliga krogar utan någon uttalad dresscode eller liknande.

Detta gör mig så förbannad.

Kan man som skelögd Stockholmare, överhuvudtaget delta i stadens uteliv, utan att bli utkastad redan i kön som odiskuterbar fyllskalle?

måndag 7 februari 2011

Peppar & Salt



I dagarna investerade jag i nya salt- och pepparkar. Kunde inte motså dessa söta när de fångade min uppmärksamhet i Sveg.

Kuriosa:
Schnauzrar finns i två färger: Svart, och även Peppar och Salt. En Normafärg, och en Silverfärg helt enkelt...

söndag 6 februari 2011

Äventyret i Härjedalen fortsätter...

Äventyret och den själsliga energiboosten fortsätter i den Härjedalska fjällvärlden.

Vi åker skidor, bastar, snöbadar, äter och dricker gott, fått följa med Sofies, www.misssofienyman.blogspot.com , bror i pistmaskinen!, tolkat efter en vessla upp till jaktstugan. mm

Kan man ha det så mycket bättre!?