söndag 29 augusti 2010

Norge mm

Den senaste veckan har jag och min klass, både de svenska och de norska studenterna, varit på maaaassor av studiebesök. De första dagarna har vi besökt olika företag i både Östersund, Oviken, Andra sidan, Öster Övsjö, Kälarne, Västerkälen, Åre och Undersåker. En hel del bussresande med andra ord.

De sista dagarna förra veckan for vi över till Norge och fortsatte med våra studiebesök. Bodde gjorde vi vid havet i den lilla kommunen Flatanger. Ett av studiebesöken gjorde vi till havs. Vi spanade nämligen in en laxodling.

studiebesök på Kraftvärmeverket Jemtkraft i Lugnvik.

Moosegarden
Besök på en fiskodlingsanläggning i Kälarne.

Delikatessföretaget Örtagård Öst i Öster övsjö.
Besökte ett industriområde i Norge där bl.a många företag som var knutna till vindkraft höll till. Vilka kolosser de var. Här är en del av vad som skall bli "benet" till ett vindkraftverk.
Sista studiebesöket gjordes på ett laxodlingsföretag. Vi fick efter den teoretiska genomgången hoppa på en båt och följa med ut till en av "kassarna" i havet där fisken växer på sig innan den slutligen transporteras med båt till slakteriet. Man stod bokstavligen ute i havet...



Vid laxkassen hade vi den stora turen att få skåda havsörnar. Lyckades fånga en av dem med kameran!
På hemväg.

Sedan mitt senaste inlägg har vi även hunnit med ett väldigt fint bröllop. Gårdagen tillbringade jag på storsjöbadets relaxavdelning. Detta med anledning av en möhippa till ytterligare ett bröllop nästa helg. Kärlek är grejer det! :-D

torsdag 19 augusti 2010

Hundstund i Granbo

Idag möttes jag och Norma upp med schäfern Kenzo och Huskeyn Aska med respektive matte. Vi träffades hemma hos Askas matte i Granbo. Hundarna fick leka, träna och busa samt öva lite "agiliy".

När det blev fika för oss blev det passivitetsträning för hundarna... ;-)






Askas matte har världens mysigaste lusthus!







och ett super gulligt rött litet hus.

Flamingon blev jag lite avis på, den var tydligen rosa förra sommaren men bleknade i vinterkylan...

Hundarnas vätskekontroll



Även om bilderna ovan visar på en hel del lek, så gjorde vi faktiskt även en hel del olika nyttoövningar!

Som här tillexempel... ;-D

Må väl alla!

onsdag 18 augusti 2010

Emma-Mu

När jag var liten gick jag under namnet Emma-Mu. Detta kom sig av att jag var tokig i barnböckerna och kassetbanden om Mamma-Mu.

Nu kan jag stolt berätta att en kvigkalv bosatt på Rödön född nu i Juli är döpt efter mig! :-D Detta kom sig av att hon hade samma egenskaper som mig,,, tydligen väldigt gosig bland annat! :-D

Här är hon lilla kalven Emma (Emma-Mu kanske...)

tisdag 17 augusti 2010

Date med Hjalmar på Marité

Vår vän Hjalmar är numera bosatt i Norge. För ögonblicket spenderar han tid här hemma då han har semester. Det var underbart att träffa honom + hans päron Alf och Anna ikväll på resturang Marité i Östersund. En fantastisk ljum och vindstilla augstikväll på terrassen med utsikt över Östersunds hamn och storsjön.

Tycker den här bilden nästan ser utrikes ut... ;-D
Firade med Alfs pipa som sig bör när vi ses under trevliga omständigheter.


Efter kvällens Marité besök tog vi en tur till Brunflo. Härligt att även få sig en liten pratstund med svåger och svägerska!

måndag 16 augusti 2010

Ridtur med trevligt sällskap

















(Bilderna ovan föreställer de tre tinkrarna: Killaloe, Baylis och Guinness. Vidare finns Fjordingen Charlie med bland mularna).

Idag efter att ha uträttat lite ärenden så besökte jag och min hund Silver det äldreboende där jag har jobbat i sommar. Många av de äldre har själva haft hundar och en viss liten Silver-tant blev mycket uppskattad! :-D

Stallet blev nästa hållpunkt för dagen. Till min stora glädje fick jag sällskap av Anders och hundarna hela ridturen!

Solen skiner och Augusti har en del dagar kvar att bjuda på. Sommarjobbet har kännts jätte bra, imorgonbitti börjar skolan i Ås igen och efter det är det pitepaltmiddag hos mina svärföräldrar.

Wünderfoll!

tisdag 10 augusti 2010

Heavy Metal i ett regnigt och ljuvligt Stockholm.

Tidigt i fredags morse åkte jag tillsammans med min vän Maria och ett gäng Järpenbor ned till Stockholm.

Väl framme spanade vi in vårat boende för helgen i Solna, en god vän till mig hade vänligheten att låna ut sin lägenhet.

Därefter åkte vi till Kungsträdgården för den s.k förfesten. Några barndomsvänner och även Jämtar gjorde oss sällskap och i den ljumma sommarkvällen drack vi pilsner och lyssnade på bl.a Bullet.

Dag två intog vi en brunch tillsammans med min storebror. Därefter började det riktiga äventyret. Vi styrde kosan mot Universitetet och Stora skuggan.

Tack och lov var vi så skarpsynta att vi shoppade en varsin regnponcho först,,,och tusan vilken glädje vi fick av dem under kvällen!!!

Vi har sett Slayer, Iggy pop, Alice Cooper, Mötley Crüe och Iron Maiden. Det regnade och regnade, men det gjorde inte så väldans mycket.

I slutet av den sista konserten så slog det mig att det vore trevligt att parta vidare på ett av mina f.d välbesökta rockhak, så innan galet många tusen rockare skulle ta tunnelbanan för att göra detsamma var redan jag och Maria på väg. Väl framme vid krogen Anchor så hade redan en kö börjar ringla sig fram emot entrén, men in kom vi, och det var redan bra med folk där.

Som en liten rockbonus så kom plötsligt Hammerfall, gick upp på den lilla scenen och hade även de en spelning inne på krogen! :-D

Bullet i Kungsträdgården.

Hjärtevänner! (bortsett från den totala främlingen till höger dårå... ;)



Lööööve them regnponchos!!!

Slayer

Alice Cooper



Mötley Crüe



paaaarrrrtttiiiiii!!! :-D